B2B

Naast de particuliere markt, hebben wij ook diverse mogelijkheden voor de zakelijke markt.
Wij zijn en blijven een ontwikkelbedrijf op het gebied van zowel hardware als software.


Software ontwikkeling

Zo hebben wij meerdere mooie projecten lopen binnen de wereld van verduurzaming en bieden we samen met Enermatics een grootschalig monitoringsdashboard voor woningbouwcorporaties en installateurs.

Deze projecten betreffen monitoring van woonhuizen, appartementen, maar ook garageboxen of fabrieken.
Kortom, het maakt ons niet uit wat we monitoren.

Hardware ontwikkeling
Wij ontwikkelen ook hardware op specificatie van de klant. IUNGO is specialist op het gebied van het opsporen van hardware problemen en verbeteren van producten op het gebied van duurzaamheid.

Het ontwerpen van slimme (duurzame) oplossingen voor zowel bestaande als voor nieuwe producten.
De opdrachten betreffen zowel hardware als (embedded) software.

De opdrachten worden doorgaans afgesloten met een prototype.
Het begeleiden tot productie, eventueel inclusief behuizing.

Stel ons gerust een vraag
pattern pattern second

Inzicht en meer....

Vanaf 2015 richten wij ons niet alleen meer op consumenten, maar zijn er diverse andere aandachtspunten bij gekomen. Zo hebben wij nu projecten in de bouwwereld, maar ook E-mobility is erbij gekomen.

Wij hebben een gateway ontwikkeld die perfect in de meterkast gemonteerd kan worden, waardoor hij niet als los apparaat hangt. Samen met Enermatics monitoren wij op dit moment ruim 220 NOM woningen. Wij verzorgen de monitoring voor onder anderen Bouwbedrijf Kreeft Bouw, Deltaborgh, House 2 Start, Oost West Wonen, Woonveste en Renolution.

Ook meer uitdagende projecten zoals de Toren van Hoorn met Beerepoot installatie techniek schrikken ons niet af. We verzorgen de monitoring voor Plushuis, die een gestandaardiseerde aanpak hebben om snel en soepel tot een goed integraal ontwerp en een goed gebouwd Plushuis te komen. Naast NOM woningen en Plushuizen monitoren wij ook diverse andere objecten, waarbij alleen inzicht belangrijk is.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de opslagruimtes en garageboxen van Edelbox.

Onze Energy Gateway wordt gebruikt voor zowel renovatie als voor nieuwbouwprojecten. Daarnaast is het een instrument om te zorgen dat de EPV netjes en eenvoudig in rekening gebracht kan worden.

IUNGO levert de hardware. Enermatics verzorgt het dashbord dat het complete inzicht geeft voor de bouwer, installateur of projectontwikkelaar.

Samen met Enermatics zijn wij gecertificeerd volgens de Energieprestatie Monitoringsnorm van de Stroomversnelling.

 

Certificering monitoringsnorm 1.0

Zonder eenduidigheid is monitoring in de praktijk nog steeds een ingewikkeld onderwerp. Wanneer er op verschillende wijze wordt gemeten door partijen, is er geen vergelijk te maken en te controleren of energieprestaties zijn geleverd. De angst dat meetdata niet compleet, accuraat en correct is, waardoor de bewijslast ontbreekt die nodig is om de EPV te kunnen innen, zorgt voor stagnatie in de markt.

Wij, een aantal andere marktpartijen, de Stroomversnelling en een aantal woningbouwcorporaties hebben in 2018 samen gewerkt aan de Energieprestatie Monitoring Norm.

Hierdoor zijn normen en eisen ontstaan waarmee alle partijen uit de voeten kunnen. De Energieprestatie Monitoring Norm 0.1 is vanaf 2 oktober 2018 in gebruik. Wij hebben samen met Enermatics het eerste certificaat mogen ontvangen en hebben september 2019 de certificering energieprestatie Monitoring Norm 1.0 behaald.

Dankzij de norm wordt monitoren makkelijk uitvoerbaar, veilig en betrouwbaar.

Bewustwording en bewijslast

Bewustwording en bewijslast
De data is simpel te interpreteren. Wel kan het handig zijn om te zorgen dat de bewoners de data kunnen bespreken met een energiecoach van de corporatie of bouwbedrijf, zodat de bewoners ook begrijpen welk effect het eigen woongedrag heeft en waar nog bespaard kan worden zoals bijvoorbeeld het sluipverbruik.

 

Controle
Met een zakelijk abonnement bij Enermatics wordt de data doorgestuurd naar onze server waar je de data kan bekijken en kan beheren. Zo kan je controleren of de doelen die zijn vastgesteld vóór de renovatie of bij aanvang van de bouw worden gehaald. Op deze manier kunnen de installaties goed ingeregeld worden. Enermatics verzorgt een online dashboard om dit overzichtelijk en prettig in beeld te brengen.

 

Oók een dashboard met de standaard IUNGO’s
We kunnen ook de particuliere IUNGO Smart koppelen aan het dashboard. Zo kunnen diverse monitoringsprojecten uitgerust worden met onze systemen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

 

Wat kan je aansluiten?

 • Slimme meter
 • Zonnepanelen
 • Laadpaal
 • Warmtepomp
 • Watermeters
 • Tussenstekkers
 • Warmtewisselaar van Zehnder
 • Watermeter Mbus Kampstrup
 • Warmtemeter Modbus van Kamstrup
 • Warmtewisselaar Orcon
 • CO2 meter (CO2, temperatuur en luchtvochtigheid)
 • Warmtepomp Nibe
 • Mbus kWh meters
 • Modbus kWh meters

Compleet beeld van de duurzame installaties

Naast de informatie van de slimme meter kan ook de IUNGO Energy Gateway module bovenstaande installaties uitlezen en monitoren. Dit zorgt er voor dat je een compleet beeld krijgt van alles wat er in een woning gebeurt. Dit is handig voor de installateur/bouwer om te monitoren of alle installaties naar behoren functioneren en of ze hun beloofde rendement halen.

IUNGO maakt het verschil met goede support

Waar andere partijen stoppen gaan wij door met informeren, ondersteunen en verbeteren. Wij denken mee met onze klanten en geven niet op voordat een probleem is opgelost. Uit reacties van klanten merken wij dat dit enorm wordt gewaardeerd en uniek is. Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens kantooruren en we nemen de tijd om klanten te woord te staan. E-mails worden doorgaans dezelfde werkdag nog beantwoord.

IUNGO-Enermatics

Wij zijn partner van Enermatics

Samen brengen wij alle energieopwekkers en –gebruikers in een duidelijk overzicht. Enermatics’ E-Control is een gecertificeerde monitoringsoplossing die een dashboard biedt om alle energieprestaties van het huis in kaart te brengen. Zo is makkelijk te zien waar onderhoud of vervanging nodig is. Er zijn natuurlijk ook varianten die alleen zorgen voor inzicht in opwekkers en verbruikers.

Enermatics en IUNGO:

– Gateway in de meterkast;
– kWh meters voor inzicht in installaties;
– Dashboard voor de bewoner met real-time inzicht;
– Dashboard voor de bouwer of corporatie met dagdata;
– Mogelijkheid om extra data binnen te halen voor onderzoek;
– Meldingen en rapportage functionaliteit voor de beheerder/eigenaar;
– Mogelijkheden voor beheer op afstand;
– Koppelingen via de API mogelijk met diverse systemen.

Bestel jouw IUNGO eenvoudig via onze webshop

Wil jij duidelijkheid over je energieverbruik? De IUNGO energieverbruiksmanagers zijn zeer eenvoudig aan te sluiten en geven direct inzicht in elektriciteit en gas. Bel gerust als er nog vragen zijn.

Bestellen