Geen verrassingen

Met IUNGO voorkom je verrassingen op je energierekening.

Vul je energietarieven in en je krijgt een indicatie van de kosten.
Je kunt namelijk per dag, maand of jaar zien wat de energiekosten zijn.
Zo houd je grip op de zaak. En voorkom je onnodig hoge kosten.

Check de jaarrekening met de data uit IUNGO.

We leggen ook in het kort uit hoe het werkt met de P1 poort en wie en wat data kan inzien.

Lees hier alle veel gestelde vragen
pattern pattern second

Altijd inzicht in je kosten

Omdat IUNGO realtime inzicht geeft in je verbruik, weet je elk moment precies wat je per maand of jaar kwijt bent. Omdat je de leveringstarieven van je energiemaatschappij in het systeem invoert, heb je een goede indicatie van de gemaakte kosten. IUNGO neemt alleen de maandelijkse vaste leveringskosten van de energieleverancier niet mee.

Geen verrassingen op je energierekening

Met IUNGO voorkom je verrassingen op je energierekening. Je kunt namelijk per dag, maand of jaar zien wat de energiekosten zijn. Zo houd je grip op de zaak. En voorkom je onnodig hoge kosten.

 

 

 

Metingen slimme meter

P1 data

Heb je een slimme meter? Dan zijn de metingen het meest betrouwbaar. IUNGO maakt gebruik van de P1 poort van de slimme meter. Dit betekent dat IUNGO via een P1 kabel rechtstreeks gegevens uit de meter ontvangt en elke seconde (of met een vertraging van 10 seconden, bij oudere meters) toont op het dashboard. Niemand kan bij deze data, alleen jijzelf, jij bent baas over je eigen gegevens. Heel soms werkt de P1 poort niet goed, neem dan contact op met de netbeheerder zodat ze dit kunnen nakijken. Iedereen heeft recht op een werkende P1 poort.

De data van de energieleverancier en IUNGO zijn dus hetzelfde en kan je terugvinden op de eindafrekening van de energieleverancier. In plaats van één keer per jaar kun je ze nu van dag tot dag in de gaten houden! Meer weten over de slimme meter? Kijk op Netbeheer Nederland.

 

Metingen traditionele meter

Heb je een nog een traditionele meter en zonnepanelen? Dan wil je vast geen slimme meter. Die geluiden horen wij natuurlijk vaker.

In het verleden maakten wij gebruik van sensoren, dat doen wij helaas niet meer. Wel is er een mogelijkheid om een extra (Modbus) kWh meter aan te sluiten als hoofdmeter.

Bij de ‘veel gestelde vragen’ staat meer uitleg hierover of vraag even naar de mogelijkheden. Er zijn nog wel klanten die gebruik maken van de oude sensoren en heel soms ontvangen wij een set retour omdat ze overstappen naar een slimme meter. Dan kijken wij de set na en kan een nieuwe klant daar nog gebruik van maken.

Heb je dus zelf nog sensoren en stap je over naar een slimme meter, wij ontvangen graag de sensoren terug.

P4 data voor energieleveranciers

Van deze poort maakt IUNGO geen gebruik!
De slimme meter stuurt ook de meterstanden via het netwerk van de netbeheerder rechtstreeks naar je energieleverancier. Het energiebedrijf kan met deze meterstanden je (jaar)afrekening en de tweemaandelijkse overzichten van je energieverbruik maken. Om deze gegevens te ontvangen van de netbeheerder moet een bedrijf/energieleverancier een ODA certificaat hebben. Je kan deze poort dicht laten zetten door de netbeheerder, maar dan moet je zelf de meterstanden doorgeven aan de energieleverancier.

Meer weten over de slimme meter? Kijk op Netbeheer Nederland.

 

Bestel jouw IUNGO eenvoudig via onze webshop

Wil jij duidelijkheid over je energieverbruik? De IUNGO energieverbruiksmanagers zijn zeer eenvoudig aan te sluiten en geven direct inzicht in elektriciteit en gas. Bel gerust als er nog vragen zijn.

Bestellen