Wat kan IUNGO

IUNGO is een zogenoemde energieverbruiksmanager.

Deze apparaten hebben als doel het inzichtelijk maken van de energiestromen in ons eigen huis. Met het achterliggende idee om energie te besparen en om stroom effici├źnter te gebruiken.

En dat moet zeker lukken met IUNGO. Hiermee heb je de tools in handen om besparen een stukje makkelijker te maken. Door de koppeling met andere bronnen, zoals zonnepanelen, warmtepomp, laadpaal etc beschikt IUNGO over handige functionaliteiten om alles in een keer inzichtelijk te maken.

Ontdek de mogelijkheden en start met besparen.

Kijk wat je nodig hebt
pattern pattern second

Inzicht in energieverbruik

IUNGO geeft realtime inzicht in je energieverbruik. Door gebruik te maken van de P1 poort van de slimme meter krijg je veel inzicht in je eigen verbruik. Omdat IUNGO ongeveer 10 jaar data opslaat kan je jaren met elkaar vergelijken. Zo krijg je inzicht in je verduurzamingstraject van je eigen woning.

Er zijn in IUNGO diverse grafieken op te vragen waarmee je kan ontdekken welke installaties en apparaten de meeste energie verbruiken. Bepaal aan de hand van de data welke acties je vervolgens kunt ondernemen om te besparen. Elke seconde ververst IUNGO de gegevens. Zo zie je direct wat er gebeurt.

Lees meer

Inzicht in gasverbruik

Staat mijn klokthermostaat wel goed ingesteld? Veel mensen hebben een tijdschema op de thermostaat, zodat op gezette tijden de woonruimte verwarmt is. Heel handig, echter horen wij vaak terug dat IUNGO gebruikers er achter komen dat het huis verwarmd wordt op tijden dat er niemand thuis is.

Dit kan gebeuren omdat de kinderen niet meer tussen de middag thuiskomen en je vergeet het schema aan te passen. Dit soort instelfouten zijn heel snel te zien in overzichtelijke grafieken.

Vergelijk het gasverbruik per periode en ontdek hoe je kunt besparen op je gasrekening.

Combineer grafieken met elkaar

Het combineren van grafieken is een andere mogelijkheid die IUNGO biedt. Zo kun je vrij snel zien of je de opgewekte zonne-energie hebt gebruikt.

IUNGO verzamelt een heleboel data, er kan ook een koppeling gemaakt worden met Buienradar waardoor het mogelijk is om graaddagen te bekijken in IUNGO.

 

Eigen verbruik in huis ondanks zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Dan wil je natuurlijk weten hoe ze presteren. Als je de zonnepanelen als bron toevoegt in IUNGO dan krijg je kan je nog steeds duidelijk zien wat het verbruik is in huis.

Het is een berekening van wat de slimme meter doorgeeft en wat de bruto productie-, Modbus meter van de zonnepanelen opwekken.

Deze grafiek wordt ook opgeslagen in het systeem en hiermee kan je tevens zien hoeveel directe zonne-energie je verbruikt hebt.

 

Bestel jouw IUNGO eenvoudig via onze webshop

Wil jij duidelijkheid over je energieverbruik? De IUNGO energieverbruiksmanagers zijn zeer eenvoudig aan te sluiten en geven direct inzicht in elektriciteit en gas. Bel gerust als er nog vragen zijn.

Bestellen